Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Ⓢugar Alert! Η παρεξηγημένη ζάχαρη, για πολλούς ανθρώπους έχει μία συνήθη διαδρομή προς “το πυρ το εξώτερον”. Η πραγματικότητα είναι, ότι με μέτρο και γνώση μπορεί να δώσει χρώματα, απόλαυση και γεύση στα γεύματα και τη καθημερινότητά μας.
◎Ζάχαρη (από ζαχαροκάλαμο): δισακχαρίτης (δηλαδή σουκρόζη & ζαχαρόζη). Στη φυσική της μορφή είναι η μαύρη (χωρίς επεξεργασία,με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες), η καστανή (ελαφρώς επεξεργασμένη,με μία ποσότητα φυτικών ινών αρκετά ικανοποιητική) και η κρυσταλική λευκή (απόλυτα επεξεργασμένη με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες).
◎Φρουκτόζη (τα σάκχαρα των φρούτων): μονοσακχαρίτης.
Αρκετά ευεργετική, αλλά κάποια φρούτα έχουν ιδιαιτερότητες. Η μπανάνα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τα σύκα είναι δισακχαρίτης (ζάχαρη& φρουκτόζη), το καρπούζι αποτελείται από ζάχαρη, νερό και χρωστικές ουσίες, τα σταφύλια από σταφυλοσάκχαρα και είναι καλύτερα να καταναλώνονται μόνα τους. Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποφεύγονται σε κάποιες παθολογικές καταστάσεις, όπως ο διαβήτης.
◎Χημικές γλυκαντικές ουσίες (ασπαρτάμη, στέβια κτλ).
Μετά από επιστημονική μελέτη, τα υποκατάστατα ζάχαρης που έχουν νικήσει τη μάχη με το μικροσκόπιο είναι η ασπαρτάμη και η στέβια. Η στέβια αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό, έχει τη γλυκαντική αξία της ζάχαρης, άνευ θερμίδων. Η ασπαρτάμη είναι το μόνο χημικό γλυκαντικό που λόγω πολυάριθμων ερευνών και μετα-αναλύσεων έχει χαρακτηριστεί ως ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό όταν η κατανάλωσή του, δεν υπερβαίνει τα 50 mg/ημερησίως . Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι είναι «θερμοευαίσθητο». Δλδ διατηρεί τη γεύση του όταν διαλύεται από 10-62 βαθμούς κελσίου. Πέραν αυτού του φάσματος αλλοιώνεται η γεύση του ροφήματος.
Ευχαριστούμε την κα Μαρίνα Χάιδα, Κλινική Διατροφολόγος, Msc, MMedSci, Συντονίστρια Βιωματικών Ομάδων Διατροφικών Διαταραχών, Ειδικευμένη στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας, Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.),Συνεργάτης ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
#didyouknow #advancepharmacies#Samospharmacies#advancehealth #sugar

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...