Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Τελικά ο καφές κάνει καλό ή κακό❓
Η καφεΐνη έχει θεραπευτικές ιδιότητες, όπως η τόνωση του εγκεφάλου, των ιστών και των μυών, καθώς και ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όπως τα χλωρογενή οξέα (πολυφαινόλες). Οι ποσότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την προέλευση του καφέ, τα χαρμάνια, την παρασκευή και τη μέθοδο ζύμωσης. Επίσης, τα παραπάνω ισχύουν όταν ο καφές καταναλώνεται με μέτρο, δηλ. 2 με 3 κούπες καθημερινής κατανάλωσης.
Οι καλύτεροι, διατροφικά, καφέδες είναι ο γαλλικός (ο πιο ελαφρύς όλων) και ο εσπρέσσο.
☕Ο Ελληνικός είναι πιο βαρύς καφές, αλλά εξίσου ευεργετικός.!
Εντούτοις, όσον αφορά στον παραδοσιακό φραπέ, η αλήθεια είναι αντίθετη με τις υπόλοιπες ποικιλίες. Στα καφεόδεντρα δημιουργούνται οι καρποί έτοιμοι για επεξεργασία. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα στοιχεία προχωρούν για άλεση, τα «άχρηστα» δεν πετιούνται, αλλά ψήνονται. Οι γνώστες τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου, και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, πλέον, του φραπέ.
Επίσης, το οξυγόνο προκαλεί οξειδώσεις στον καφέ και αλλοιώνει/ καταστρέφει τις δομές του. Άρα, ο καφές πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται με καπάκι και σχετικά άμεσα.
❣Πίνουμε ημερησίως έως και 3 κούπες γαλλικού ή εσπρέσσο ή ελληνικού καφέ, με καπάκι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα, μπορούμε να τον απολαύσουμε χωρίς τύψεις και απορίες!
→ Ευχαριστούμε την κα Μαρίνα Χάιδα, Κλινική Διατροφολόγος, Msc, MMedSci, Συντονίστρια Βιωματικών Ομάδων Διατροφικών Διαταραχών, Ειδικευμένη στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας,Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.)
Συνεργάτης ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
#advancepharmacies #didyouknow #coffee #coffeelovers #ilikecoffee

www.facebook.com/advancepharmacies.gr/photos/...