Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Νο1️⃣ Η Καφεΐνη ενισχύει τον μεταβολισμό;
Απάντηση: Η καφεΐνη επιφέρει σημαντική αύξηση του βασικού μεταβολισμού. Έρευνα έχει δείξει ότι 2 φλιτζάνια την ημέρα καφέ αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό κατά 10-12%.
No2️⃣Πόσο βοηθούν οι φυτικές ίνες;
Απάντηση: Όσο πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει μια τροφή, τόσο πιο αργά το σώμα τη διασπά. Αυτό συμβάλλει στην απώλεια βάρους με 3 τρόπους:
•Οξειδώνετε περισσότερες θερμίδες απλώς και μόνο με την πέψη της τροφής κατά τη διαδικασία της τροφογενούς θερμογένεσης.
•Οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να αισθανθείτε γρηγορότερα το αίσθημα της πληρότητας.
•Η αργή διαδικασία της πέψης, αφού συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια του κορεσμού, σας κάνει να αισθάνεστε για περισσότερη ώρα χορτάτοι.
Νο3️⃣: Το CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ), ενισχύει το μεταβολισμό;
Απάντηση: Το CLA είναι ένα πολυακόρεστο, συζευγμένο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο στη διατροφή του ανθρώπου, μιας και ο οργανισμός δεν μπορεί να το συνθέσει. Πειράματα (σε ποντίκια και χοίρους) έδειξαν ότι το CLA μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σωματικού λίπους. Επιπλέον, το CLA αυξάνει τη μυϊκή μάζα και επομένως αυξάνει το μεταβολισμό
Νο4️⃣ Τι ισχύει τελικά για τις πρωτεϊνες και τον ρόλο τους στο αδυνάτισμα;
Απάντηση: Ο οργανισμός καταβάλλει περισσότερη ενέργεια για να απορροφήσει τις πρωτεΐνες και αυτό μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, τις οποίες βρίσκουμε στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (αβγό, κοτόπουλο, μοσχάρι, γάλα, γιαούρτι, τυρί), βοηθούν, σε συνδυασμό με την άσκηση, στη διατήρηση του μυϊκού ιστού.
Νο5️⃣ Πολλές μελέτες μιλούν για το ασβέστιο... Είναι σημαντικός ο ρόλος του στην ενίσχυση του μεταβολισμού;
Απάντηση: Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο μπορούν να μειώσουν τη συσσώρευση λιποκυττάρων και ταυτόχρονα να επιταχύνουν τη διαδικασία διάσπασης του λίπους (λιπόλυση).
Νο6️⃣Πίνοντας περισσότερο νερό μπορούμε να χάσουμε πιο γρήγορα βάρος;
Απάντηση: Το νερό είναι ένα συστατικό του σώματος που μεταφέρει τις θρεπτικές ύλες, ενώ συγχρόνως συλλέγει και απομακρύνει τις τοξίνες. Αποτελεί επίσης το απαραίτητο καταλυτικό μέσο με το οποίο πραγματοποιούνται οι αντιδράσεις του οργανισμού. Η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για τη διαδικασία της ενεργοποίησης του μεταβολισμού. Ένας αφυδατωμένος οργανισμός υπολειτουργεί. @logodiatrofis.gr - Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD, Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ #metabolism #healthydiet #nutrition #advancepharmacies #samospharmacies

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...