Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Οι ορθοπαιδικές κακώσεις είναι το πιο συχνό είδος τραυματισμού, που όλοι οι άνθρωποι θα υποστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι πρώτες βοήθειες για τις ορθοπαιδικές κακώσεις πρέπει να είναι γνωστές σε όλους.Είμαστε σίγουροι ότι ξέρουμε τι να κάνουμε; 🚑
☑ Μυϊκές θλάσεις :Εντοπίζονται συχνότερα στους προσαγωγούς, στους μυς του μηρού και της κνήμης και στους μυς των άνω άκρων . Συνιστώνται τα εξής: Ξαπλώστε το άτομο που έχει υποστεί την μυϊκή θλάση σε αναπαυτική θέση και τοποθετήστε μια σακούλα με πάγο τυλιγμένη σε μία πετσέτα η οποία έχει αποιδηματική δράση και χαρίζει μία αίσθηση ανακούφισης. Αποφεύγονται, τα ζεστά επιθέματα και οι περιδέσεις με ελαστικούς επιδέσμους.
☑ Μυϊκές κράμπες : Είναι η απότομη και επώδυνη συστολή ενός μυός. Συνήθως συμβαίνει κατά την διάρκεια σωματικής άσκησης και μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια. Συνιστώνται τα εξής: Τεντώνουμε τον μυ που έπαθε την κράμπα και τον κρατάμε σε διάταση κάνοντας τοπικό μασάζ. Επαναλαμβάνουμε μερικές φορές αν χρειαστεί.
☑Τραυματισμοί μαλακών μορίων (μώλωπες, εκχυμώσεις, αιματώματα) Είναι οι πιο συχνές ορθοπαιδικές κακώσεις και προκαλούνται από άμεσο τραυματισμό σε περιοχή του σώματος.Συνιστάται: Παγοθεραπεία και περιορισμός της κίνησης. Μεγάλα αιματώματα σε αρθρώσεις, όπως το γόνατο, μπορεί να χρειαστούν παρακέντηση από ορθοπαιδικό.
☑Διαστρέμματα : Συνιστώνται τα εξής: Τοποθετήστε μία παγοκύστη στην άρθρωση, ή βάλτε το άκρο που έχει υποστεί την κάκωση κάτω από παγωμένο νερό. Εφαρμόστε ελαστική επίδεση, με ήπια πίεση, ειδικά αν η περιοχή είναι πρησμένη.Τοποθετήστε το μέλος που έχει υποστεί το διάστρεμμα σε υψηλότερο επίπεδο από την οριζόντια θέση του σώματος.
📖 Διαβάστε το άρθρο του κου Μοράκη Ανδρέα, Ορθοπαιδκού Χειρούργου, Νοσοκομείο ΓΝΑ ΚΑΤ, στο Περιοδικό Vitalite του δικτύου Advance και ενημερωθείτε για τα ΝΑΙ και ΟΧΙ σε άλλες περιπτώσεις όπως :
◉Εξαρθρήματα
◉Κατάγματα των άκρων
◉Κατάγματα της σπονδυλικής στήλης
#περιοδικο #advancepharmacies #samospharmacies #injury #firstaid #musclestrain #musclepain

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...