Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

🐶 🐈 Παγκόσμα Ημέρα Ζώων. Αγαπάμε τα ζώα και φροντίζουμε για τα δικαιώματα τους και την καλή διαβίωση τους.Τα σκυλιά είναι η παρέα μας και η οικογένεια μας. Διαβάστε από την αγαπημένη μας Αναπηρικά αμαξίδια Ζώων - Pet Mobility το άρθρο για τα οφέλη της άσκησης στα σκυλιά ▼
●Διατηρείται το βάρος τους: Παρόμοια με τους ανθρώπους, ένας από τους κύριους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την έλλειψη άσκησης σε σκύλους είναι η παχυσαρκία. Είναι σύνηθες ότι υπέρβαρα σκυλιά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υγείας με τους κηδεμόνες τους.
●)Βοηθά στην καλή συμπεριφορά: Τα σκυλιά που δεν ασκούνται τακτικά μπορεί να είναι επιρρεπή σε διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το συνεχές γαύγισμα, το σκάψιμο ή το μάσημα. Επιπλέον, μελέτη έδειξε ότι τα σκυλιά που έχουν δυσπλασία στα ισχία παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα στη βάδιση και στο τρέξιμο εάν ασκούνται συχνά.
●Συμβάλλει στην κοινωνικότητα: H τακτική άσκηση του σκύλου υποστηρίζει την υγιή γήρανση μειώνοντας τα χρόνια συμπτώματα ενώ τα βοηθά να είναι κοινωνικά και να εξερευνούν το περιβάλλον τους.
▼Συμβουλές για να γυμναστείτε μαζί με τον τετράποδο φίλο σας:
1)Ξεκινήστε την γυμναστική με λίγα λεπτά περπάτημα. Γενικά ο σκύλος θέλει χώρο για να κινείται, να εξερευνά, να τρέχει, να παίζει. Οι σκύλοι πρέπει να είναι σωματικά δραστήριοι για τουλάχιστον μισή ώρα δύο φορές την ημέρα.
2)Ξεκινήστε την πρώτη εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο βάδισης και την ταχύτητα σας.
3)Γυμναστείτε ανάλογα με την φυλή του σκύλου σας. Η ηλικία, το μέγεθος και η κλινική του εικόνα επηρεάζουν την άσκηση. Τα νεαρά ζώα ή τα υπέρβαρα χρειάζονται διαφορετικού είδους εξάσκηση.
4)Να φροντίζετε την συχνή ενυδάτωση τους, τα σκυλιά δεν ιδρώνουν όμως αποβάλλουν θερμότητα με το λαχάνιασμα. Αν βρίσκεστε στο δρόμο για περισσότερο από 45 λεπτά, να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.
5)Αν ο σκύλος σας είναι ηλικιωμένος, μην περιμένετε να ακολουθήσει τους ρυθμούς σας. Μειώστε τις απαιτήσεις σας και ασκηθείτε για να του κάνετε καλό, για μικρό χρονικό διάστημα.
Φροντίστε να συμβουλεύεσται πάντα τον/την κτηνίατρο ή τον εκπαιδευτή σκύλων, για το αν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι κατάλληλες για τον σκύλο σας.
SAMOS Pharmacies ✌️

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...