Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Ποιοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν την ηρεμία του τετράποδου φίλου σας κατά την παραμονή του στην παραλία; Credits to Pet Μobility - Αναπηρικά αμαξίδια Ζώων ♥
Οι σημαντικότεροι είναι οι εξής:
🐶Θερμοπληξία : Κρατήστε τον σε σκιερό μέρος και αποφύγετε το διαρκές τρέξιμο στην άμμο. Αν ο σκύλος σας το παρακάνει, μπορεί να εξαντληθεί και να εμφανίσει έντονη ταχύπνοια και δυσφορία. Μεταφέρετε τον άμεσα σε δροσερό χώρο.
🐶Εγκαύματα: Κάποιες φυλές είναι πιο επιρρεπείς στον ήλιο. Ζώα με κοντό ή με λευκό τρίχωμα και ροζ δέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ηλιακή ακτινοβολία και κινδυνεύουν να εκδηλώσουν ηλιακό έγκαυμα. Τα πιο ευαίσθητα σημεία για έγκαυμα στον σκύλο είναι τα αυτιά, η μύτη καθώς και τα πέλματά τους κατά την επαφή με την καυτή άμμο. Για αυτό, κατά τις μεσημεριανές ώρες πρέπει να κρατάτε τα κατοικίδια σας στη σκιά.
🐶Αμμουδιά. Μερικοί σκύλοι πάνω στο παιχνίδι καταπίνουν άμμο η οποία μπορεί να δημιουργήσει γαστρεντερικές διαταραχές Τα συμπτώματα είναι δυσκοιλιότητα, έμετος και πόνος στην κοιλιά. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας.
🐶Το θαλασσινό νερό μπορεί να γίνει επιβλαβές τόσο για το δέρμα του σκύλου, όσο και για το πεπτικό του σε περίπτωση κατάποσης. Δυστυχώς, σε ορισμένους σκύλους αρέσει να πίνουν νερό από τη θάλασσα γιατί το βρίσκουν σαν παιχνίδι.
🐶Ξένα σώματα όπως αγκίστρια, φύκια, ξύλα, πέτρες κτλ . Σε όλες τις παραλίες είναι πιθανό να συχνάζουν ερασιτέχνες ψαράδες, οπότε πρέπει να έχετε το νου σας για πεταμένα αγκίστρια. Μην αφήνετε το σκύλο σας να τρώει ξερά φύκια από την παραλία.
🐶Μην τον αφήνετε σε άγνωστα νερά. Ο σκύλος έχει άγνοια κινδύνου και ενδέχεται να πανικοβληθεί και να αντιδράσει αυθόρμητα απέναντι σε κάτι νέο όπως μέδουσες, καβούρια, ψάρια κτλ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.🐕
🐶Συμβουλές για ένα ήρεμο μπάνιο με τον σκύλο σας στην θάλασσα:
⓵Να έχετε μαζί σας άφθονο και δροσερό πόσιμο νερό.
⓶Αποφύγετε το μπάνιο τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας
⓷Κρατήστε τον κάτω από σκιερό μέρος τις μεσημεριανές ώρες
⓸Βρέξτε τον με δροσερό νεράκι αποφεύγοντας το κεφάλι
⓹Αν ο σκύλος μπει στην θάλασσα, φροντίστε να τον επιβλέπετε διαρκώς
⓺Μην αφήνετε το σκύλο σας να συναναστρέφεται με ξένο κόσμο
⓻Μετά το μπάνιο στη θάλασσα ξεπλύνετε τον με άφθονο νερό και στεγνώστε τον
⓼Διαλέξτε ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια και χρησιμοποιείστε τα όταν θέλετε να τον κρατήσετε απασχολημένο.
⓽Προμηθευτείτε φίμωτρο στις σωστές διαστάσεις ακόμα και αν ο σκύλος σας δεν έχει δαγκώσει ποτέ. Όταν ένας σκύλος πονάει μπορεί να έχει διαφορετικές αντιδράσεις από αυτές που έχετε συνηθίσει και το πιο σημαντικό είναι να του παρέχουμε σωστά εκείνη τη στιγμή τις πρώτες βοήθειες.
⓾Σύμφωνα με την νομοθεσία η παρουσία των σκυλιών επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες οπουδήποτε, αρκεί να είναι ελεγχόμενα από το συνοδό τους, να κυκλοφορούν με λουρί και να υπάρχει μαζί το βιβλιάριο υγείας. #Petcare #welovepets #enjoysummer #beach #advancepharmacies #advancehealth

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...