Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

🌹 Άνοιξη και αποπαρασιτισμός - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα κατοικίδια μας ;
💕 Ευχαριστούμε Pet Μobility - Αναπηρικά αμαξίδια Ζώων & αγαπητέ μας Αλέξανδρε Βαρδαξόγλου! Πάντα ακριβής και με αγάπη για όλα τα ζώα!
Τα παράσιτα που ζουν στη φύση, είτε αυτά είναι ε ν δ ο παράσιτα, δηλαδή αποικούν και αναπαράγονται μέσα στον οργανισμό του ξενιστή, είτε αυτά είναι ε ξ ω παράσιτα, δηλαδή διαβιούν εξωτερικά πάνω στο δέρμα και στο τρίχωμα, μπορούν πολύ εύκολα να προσβάλλουν ένα ζώο οικόσιτο ή μη. Μερικά είδη μπορούν να μεταδοθούν και στον άνθρωπο.
【 “Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν”】 είπε ο Ιπποκράτης και αρμόζει απόλυτα στην περίπτωσή μας.
Σήμερα υπάρχει πληθώρα μέσων απώθησης των παρασίτων για τους μικρούς μας φίλους στην αγορά. Τέτοια είναι τα διάφορα περιλαίμια, οι αμπούλες, τα χάπια ή κάποια σπρέι. Η τακτική τους χρήση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
🐶Eνα ζώο θα πρέπει να ελέγχεται καθημερινά από τον κηδεμόνα του. Ακόμα και εάν αυτό επιδέχεται προληπτική αποπαρασίτωση, παράσιτα μπορεί να εντοπιστούν για διάφορους λόγους είτε στο τρίχωμα (εξωπαράσιτα), είτε στα κόπρανά του (ενδοπαράσιτα). 🐶Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι ψύλλοι, οι κρότωνες, οι σκνίπες, τα κουνούπια κ.α., ενώ τα συνηθέστερα της δεύτερης κατηγορίας είναι ο εχινόκοκκος, τα νηματώδη, τα κεστώδη, κτλ. Σε περίπτωση που ένα παράσιτο κάνει την εμφάνισή του είτε άμεσα (φυσικός εντοπισμός του) είτε έμμεσα (με εκδήλωση συμπτωμάτων όπως εμετός, διάρροια κλπ), θα πρέπει ο κηδεμόνας να απευθυνθεί στον οικείο κτηνίατρο.
Δύο βασικές κατηγορίες αποπαρασιτισμού στον σκύλο και στη γάτα. Η πρώτη αντιμετωπίζει τα εξωπαράσιτα ενώ η δεύτερη τα ενδοπαράσιτα:
🐱Τα εξωπαράσιτα παρουσιάζουν εποχιακή εμφάνιση (άνοιξη - καλοκαίρι). Κύρια εξαίρεση αποτελούν οι ψύλλοι που παρατηρούνται όλο τον χρόνο. Στην περίπτωσή τους, θα πρέπει να εφαρμόζεται ειδική αντιψυλλική αγωγή είτε προληπτική είτε θεραπευτική, όπως περιλαίμια, τοπική αγωγή σε μορφή σπρέι, σκόνης, αμπούλας κλπ. Είναι σημαντικό η αποπαρασίτωση να γίνεται σωστά και τακτικά, ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά τους μέσα στο σπίτι και να περιορίζεται η εξάπλωση της μόλυνσης στον ευρύτερο χώρο.
🐱Όσον αφορά τα ενδοπαράσιτα, οι τακτικές αποπαρασιτώσεις κυρίως με τη μορφή χαπιών είναι υψίστης σημασίας για την προστασία του κατοικίδιου. Πολλά είδη ενδοπαρασίτων μπορούν να μεταδοθούν και στον άνθρωπο, κυρίως σε παιδιά με κυριότερο τον εχινόκοκκο, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συνεπείς με την έγκαιρη πρόληψη αλλά και με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.
🔔Χρήσιμη πληροφορία: Η αποπαρασίτωση πρέπει να ξεκινάει από τη νεαρή ηλικία και να διενεργείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ζώου.
🔔Πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο σας, να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, αποφεύγοντας την επιπόλαια χρήση φαρμάκων και να τηρείτε πιστά τις μηνιαίες προληπτικές θεραπείες.#petcare #vitalite #περιοδικοφαρμακειωνadvance #welovepets #samospharmacies

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...