Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Εσύ Το ήξερες??

↪️Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη γνωστή σε όλους για τις ευεργετικές της ιδιότητες στον οργανισμό. Περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στα φρούτα (κυρίως τα εσπεριδοειδή) και στα λαχανικά. 🍑
Η βιταμίνη C παρέχει στον οργανισμό υποστηρικτική δράση, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης, του κοινού κρυολογήματος και των διαφόρων ιώσεων. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει πως έχει αντισταμινική δράση, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των αλλεργικών συμπτωμάτων. Πολύτιμος είναι ο ρόλος της βιταμίνης C και για ένα υγιές, λαμπερό και σφριγηλό δέρμα καθώς είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση, προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση των κυττάρων και συνεπώς την πιο θαμπή και γερασμένη όψη της επιδερμίδας.
Τέλος, τα επίπεδα βιταμίνης C ευθύνονται για την καλή ψυχική υγεία και γενικότερα για την καλή διάθεση.
ΠΡΟΣΟΧΗ❗️❗️ Σε περιπτώσεις όπου η ημερήσια πρόσληψη ξεπερνάει το 1γρ. μπορεί να προκαλέσει διαρροϊκές κενώσεις (κυρίως σε άτομα με ευαισθησία στο γαστρεντερικό).
Διατροφικές πηγές : ⓞΚόκκινες & Πράσινες πιπεριές ωμές ⓞΛαχανάκια Βρυξελλών ⓞΑκτινίδιο ⓞΦυσικός χυμός πορτοκαλιού ⓞΜάνγκο ⓞΛάχανο, ωμό ⓞΜπρόκολο ⓞΚουνουπίδι ⓞΡοδάκινο ⓞΜανταρίνι ⓞΝτομάτες.

SAMOS Pharmacies #vitC #love_your_skin #health

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...