Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

#καλοκαιρι
Στις #διακοπές πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας, όχι με ποσότητα αλλά με σωστή ποιότητα τροφής, με γνώση. Λόγω ζέστης μπορεί να μην καταναλώνουν πολύ φαγητό, γι’ αυτό φροντίζουμε για μικρά αλλά θρεπτικά γεύματα. Πιο συγκεκριμένα:
🍞 Για πρωινό: κέικ, γάλα με δημητριακά, γιαούρτι, χυμός από φρέσκα φρούτα, σάντουιτς. Προτιμάμε αμυλούχα προϊόντα που δίνουν ενέργεια, αλλά εμπεριέχουν προζύμι, όπως αληθινό ψωμί με προζύμι (και όχι ψωμί του τοστ). ⚠Προσοχή προγραμματίστε το μπάνιο του παιδιού σας μετά από 3 ώρες.
🍑 Στη παραλία: Αποφεύγουμε τυποποιημένα προϊόντα, τύπου τσιπς, γαριδάκια κτλ καθώς αποτελούν τις «χειρότερες τροφές του πλανήτη», λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε trans και sins λιπαρά αλλά και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα. Ιδανικά, προτιμάμε φρέσκα φρούτα, κυρίως στην άγουρη μορφή τους
🐟Στο ταβερνάκι: Αποφεύγουμε τα κατεψυγμένα προϊόντα, καθώς, κατά το ξεπάγωμα, το τρόφιμο είναι σε μεγάλο βαθμό αφυδατωμένο, ενώ μπορεί να έχει γίνει επικίνδυνο για την υγεία λόγω ανάπτυξης μικροοργανισμών. Ιδανικά, προτιμάμε φρέσκα προϊόντα, κυρίως ψάρι, ακόμα και τηγανητό και φρέσκα λαχανικά ειδικά τώρα που υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία.
🍧🍦Σε κάθε περίπτωση: Αποφεύγουμε τη καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης/ γλυκών, αλλά ιδανικά 2-3 φορές/ εβδομάδα, καθώς η ζάχαρη και η σοκολάτα, όταν καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, μπορεί να δημιουργήσουν μία εξαρτητική συμπεριφορά στον ανθρώπινο εγκέφαλο και κυρίως σε ένα ανώριμο παιδικό εγκέφαλο. 🍰 Αποφύγετε να δίνετε στους μικρούς μας φίλους και αναψυκτικά, καθώς πέρα από την ζάχαρη, προκαλούν έντονη διούρηση με αποτέλεσμα την αφυδάτωση!
💦Καλές διακοπές, λοιπόν, με σωστή διατροφή, υγεία, ευεξία και σωστές επιλογές!
SAMOS Pharmacies #protect_your_family #have_a_nice_summer 🪂👪🌾🌾

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...