Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

🍴 #diatrofi #march
Σε καταστάσεις έντονου στρες, προκειμένου να αποφορτιστείτε και να ξαναβρείτε την διάθεση σας, καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας :
🍃Σπανάκι :Τρία φλιτζάνια σπανάκι παρέχουν το 40% του μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά και το οποίο εμποδίζει την αρτηριακή πίεση να εκτοξευθεί στα ύψη σε καταστάσεις άγχους.
🍊Πορτοκάλι:Τα αγχώδη άτομα είναι πιο ευπαθή σε ιώσεις και κρυολογήματα. Καλό είναι να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με τρόφιμα πλούσια σε βιτα🍴μίνη C.
🍫Σοκολάτα υγείας :Η κατανάλωση σοκολάτας δίνει ένα ευχάριστο συναίσθημα ευφορίας και χαλαρώνει τον οργανισμό από το άγχος επειδή αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, τρυπτοφάνης, φαινυλεθυλαμίνης και μαγνησίου που συμμετέχουν στην παραγωγή ορμονών με αντικαταθλιπτική δράση.
Ψάρι:Τα Ω-3 λιπαρά οξέα σε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, καταπραΰνουν το στρες.
🍞Τρόφιμα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες & βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ψωμί / ζυμαρικά / δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, μαύρο ρύζι) αυξάνουν το μεταβολισμό και την έκκριση σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που προάγει την καλή ψυχική διάθεση.
🍌Οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί, το σουσάμι, το ταχίνι, το τυρί, το γάλα, η σόγια, η βρώμη και τα πουλερικά μπορούν να ανακουφίζουν από το άγχος.
→ Καταναλώστε τροφές που περιέχουν «υγιεινά» λιπαρά-κυρίως μονοακόρεστα-,όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο.
→ Τρόφιμα πλούσια σε τυροσίνη η οποία συναντάται σε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά αλλά και σε αυγά.
🍅Τρόφιμα πλούσια σε φυλλικό οξύ και σελήνιο: Τα πράσινα φυλλώδη και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ντομάτες, ο τόνος, το μπρόκολο και οι ηλιόσποροι. Η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει κακοκεφιά.
☕Καφεΐνη:Μια μικρή ποσότητα καφεΐνης είναι αρκετή για να μας ανεβάσει τη διάθεση!

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.865...