Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

#diatrofi #hairloss #February
Kάθε όργανο ή ιστός του σώματος έχει ανάγκη από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, Στον παραπάνω κανόνα τα μαλλιά δεν αποτελούν εξαίρεση!
Η ελλιπής πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων από τη διατροφή αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου τριχόπτωσης.⚠
Η καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.
🐟 Βιταμίνη Α Σημαντική για το φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής. Περιέχεται σε τροφές ζωικής προέλευσης (συκώτι, σολομό, ξιφία) και σε τροφές φυτικής προέλευσης (καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια και βερίκοκα).
→ Βιταμίνη Ε: Είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε: σολομός, όσπρια, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα
🍊 Βιταμίνη C: Συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα, σημείο αναπαραγωγής & ανάπλασης της τρίχας. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.
🍗 Χαλκός και ψευδάργυρος: Απαραίτητα στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.Τροφές πλούσιες: οι γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, το κοτόπουλο, τα κάσιους, το ρύζι και τα καρύδια.
🍃 Σίδηρος: Τροφές πλούσιες σε σίδηρο: το συκώτι, το κόκκινο κρέας, το σπανάκι, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και οι φακές.
🍃 Φυλλικό οξύ: Συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και των τριχών. Κυριότερες πηγές : το συκώτι, τα φασόλια, το λάχανο και το μαρούλι.
🐣 Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης, στην πρόληψη της τριχόπτωσης και βελτιώνουν την κυκλοφορία αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Τρόφιμα: μαγιά μπύρας, δημητριακά ολικής άλεσης, κρόκοι αβγών, συκώτι, ρύζι, πουλερικά, γάλα.
→ Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα: Συμβάλλουν στην καταπολέμηση χρόνιων δερματοπαθειών και βοηθούν στην επούλωση των φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος. Η έλλειψη τους θεωρείται η βασική αιτία για τα άτονα, θαμπά μαλλιά. Βρίσκονται στο ηλιέλαιο, στους ξηρούς καρπούς, στα λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, σολομός, σκουμπρί) και στην εμπλουτισμένη μαλακή μαργαρίνη.
#diatrofi #advancepharmacies #advancehealth #diet #nutrition #healthydiet #diatrofi #February #hairloss

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.867...