Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

Για να καταπολεμήσουμε τα σημάδια του χρόνου θα πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, τις διατροφικές συνήθειες, να αυξήσουμε τη φυσική δραστηριότητα και να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το στρες. Σύμμαχος στην αντιγήρανση είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπου συμβάλλουν στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες και δρουν ενάντια στη φθορά των κυττάρων. Εμείς σας έχουμε μια πρόταση και σας προτείνουμε να την ακολουθήσετε!
Μεσημεριανό: 🍴
Αρχίστε το γεύμα σας με μια εύκολη, γευστική και με αντιοξειδωτικές ιδιότητες σαλάτα από λαχανάκια Βρυξελλών, φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι και λίγο μπρόκολο. Μην ξεχάσετε και 3 κουταλιές από μείγμα μηλόξιδου με λάδι
→ Επιλογή σας τα ζυμαρικά ; Ναι αλλά αλ ντέντε με ντοματίνια, βασιλικό και λίγη παρμεζάνα
→ Κοτόπουλο; Βεβαίως αλλά συνοδεύστε το με βραστές πατάτες
Φρούτο ; 🍊
Δοκιμάστε το αβοκάντο και όλα τα εσπεριδοειδή &
για ένα απογευματινό σνακ …μια χούφτα ξηρούς καρπούς.
❎Καλό θα ήταν να αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες με ζάχαρη, όπως τα μάφιν, τα κέικ, οι κρέμες, τα γλυκά και τα πλούσια σε ζάχαρη ροφήματα και ποτά. Με άλλα λόγια, να προσέχετε τον γλυκαιμικό δείκτη (GI) των τροφίμων, ο οποίος όχι μόνο επηρεάζει το σωματικό βάρος, αλλά έχει σημασία και για το δέρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν καταναλώσουμε κάποιο τρόφιμο το οποίο μας προκαλεί απότομη αύξηση του σακχάρου προκαλείται αύξηση της ινσουλίνης που προκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση. Η αντίδραση αυτή ευθύνεται για την βλάβη (γλυκοζυλίωση) του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο, όπως γνωρίζουμε, είναι η πρωτεΐνη του δέρματος η οποία το βοηθάει να διατηρείται νεανικό και ελαστικό.
#samospharmacies

www.facebook.com/864335590583353/photos/a.865...